Pages

22 December 2016

Alternatif Bila Kek Nozzle Hilang

Ummi ni semangat nak buat apa-apa guna nozzle yang baru beli dekat daiso.RM5 dapat plastik dia 12 keping dan 3 jenis nozzle lain-lain acuan.

Hari sebelum tu buat kek, dan hias kek guna nozzle corak bintang, pastu lepas basuh letak dalam botol-botol susu yang baru basuh. Disebabkan banyak sangat bekas untuk letak botol susu kosong, ummi ambil 1 plastik besar, letak semua botol-botol susu, termasuk sekali nozzle bintang.
Pastu..hilang ingatan..lupa ke mana. Tengok-tengok dalam plastik dah tak jumpa nozzle kesayangan.

Alternatif bila nozzle nak buat cream puff hilang..

Cream cair, kena banyakan latihan lagi



Sebab ummi dah rancang nak buat, masa rehat hari Jummat ummi cepat-cepat balik rumah sediakan bahan, tup-tup cari nozzle dalam plastik besar tak jumpa. Masa berlalu, tengah kelam kabut cari, jumpa plastik jelly cumi ni. Okey la kan dari tak de langsung. Kejadian puff cam dah ok, cuma bentuk cam nipis sikit mungkin cara paip adunan. Lain kali ummi nak buat lagi. Kena belajar buat cream dia supaya jadi lebih pekat dan rasa kastad. 


20 December 2016

Jom Shopping dengan Shopback

Siapa kaki shopping?
Nak harga berbaloi-baloi?
Jom shopping online.

Selalu fikir, macam mana ada orang tawarkan harga lebih murah dari lazada atau zalora dll rupanya ini rahsia.
jeng..jeng.. jeng

Rupa-rupanya melalui shopback, dengan shopping melalui shopback, anda akan dapat semula sehingga 12% daripada harga barang yang anda beli. Kalau tidak percaya, cubalah. Tak perlu bayaran pun untuk pendaftaran, malah register dan anda shopping je terus dapat bonus, tu belum plus bayaran semula dari harga barang yang kita beli lagi.
Memang berbaloi-baloi.

Klik link bawah untuk register, hanya masukkan emel dan password.


Lepas dah register, jangan lupa login dan pilih website yang anda nak shopping tu. Lepas tu,shopping macam biasa. Selepas je bayaran dibuat, terus dikreditkan ke akaun shopback.

19 December 2016

3D Art Galleri Sitiawan

Alhamdulillah, sampai lagi kita di Seri Manjung, lepas pantang 2 bulan lebih di kampung, terasa nak keluar jalan-jalan. Kesempatan seminggu di rumah hubby, kita pergi berkunjung ke 3D Art Galleri Sitiawan. Tak jauh dari Seri Majung. 3D Art Galleri Sitiawan ini dalam bangunan baru 3 tingkat, bangunan baru siap berhadapan dengan bangunan Honda Setiawan.



Kenapa abang Bukhari dah jadi kecil ni?

Terkejut Doreamon, ada manusia keluar dari laci meja Nobita.





Dunia keajaiban



3D Art Galleri Sitiawan, 
Address: 72, Jalan Megah 1 | Tmn Mewah AmanSitiawan 32000Malaysia


14 December 2016

Pavlova di rumah k.i.t.a


Cubaan pertama, kena banyakkan latihan lagi, Apa yang sedap.. buah kiwi dan anggur merah tu manis sangat.






Shopping Baju Sekolah di Pasaraya MU

Dah beli baju uniform sekolah anak-anak?

Tinggal lagi 2 minggu lebih untuk sesi sekalah tahun 2017. Sekarang musim sibuk beli kelengkapan sekolah anak-anak. Kali ini, kami beli pakaian sekolah abang Bukhari di pasaraya MU, bersebelahan pasaraya NSK Meru. Perancangan nak ke Pasaraya Hari-Hari, alang-alang lalu dekat situ..singgah lah, kononnya nak survey harga. Umi pula yang rambang mata, tengok kualiti dan harga barang berbaloi-baloi. 

Beli la sepasang baju sekolah agama, sepasang baju sekolah kebangsaan,sepasang kasut dan stoking, dan juga seluar sukan. Tapi kan, rasa menyesal pula beli sepasang, ingat nak pergi lagi..sebab lepas tu survey dekat tempat lain, pasaraya MU yang terbaik dari segi harga dan kualiti.
Pasaraya MU banyak cawangan, kebanyakan pekan kecil di negeri Selangor ni ada.

RM 10.++ sepasang

Hujung bulan ni nak pergi lagi Pasaraya MU beli sepasang uniform sekolah abang Bukhari 😀.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...