Pages

5 January 2011

Holiday

Krismas lepas, adik-adik dan ma aku datang sini melawat aku dan Bukhari sambil bercuti. Banyak jugak tempat yang aku bawa dan banyak lagi tempat yang tak sempat aku nak bawa sebab rasa kejap sangat masa.
Antara tempat yang aku bawa diarang ni kat Bukit Cerakah, Shah Alam. Ramai betul orang time cuti umum, rasa rugi pulak pergi time cuti umum ni, sebab nya..basikal x cukup, kena tunggu lama nak naik bas 'persiaran'.
Tengok muka adik-adik aku hampa je sebab tak leh naik basikal.

Bukit Cerakah

       
Bukhari dan Tok Ma dia tertinggal bas 'persiaran'




                                       
Model Majalah 'Pokokku Rumahku'

Letih dan lapar pergi tempat macam ni. Nasib baik bawa sikit bekal. Walaumacam mana pun..kami enjoy!!!

Promote: Bilik Tumpangan Hasly, 3km ke PCB dan dalam 8km ke Kota Bharu.
Untuk maklumat lanjut, boleh link ke -->
http://kotabahru.olx.com.my/kediaman-penginapan-hasly-bilik-tumpangan-guest-house-iid-137511617

Puding Karamel

Hari minggu lepas,rasa rajin pulak nak masak, mungkin sebab ada orang yang tolong makan (my hubby n my kecik Bukhari). Diarang ni kuat makan, jadi tak sia-sia la bila aku masak, even klu x sedap pun boleh habiskan.

Buat pertama kali , aku try la guna 'pengukusku yang disayangi'(baru beli..sbb tu la jadi yang disayangi). Pertama kali jugak buat puding karamel sendiri-sendiri. Biasanya buat kat kampung ada ma aku yang guide, tu pun masa form4. Karamel terlebih gelap, konon nya nak nampak cantik, tapi rasa pahit sikit la pulak. Tak puas hati, awal-awal pagi esok nya buat balik..dan akhirnya dapat buat puding karamel yang lembut, halus, sedap, cukup rasa. dan semalam pun buat lagi.


Hubby kata sedap, dan boleh buat jual


Nak try buat kek coklat kukus pulak. dah jumpa kedai jual baranagan buat kek yang rambang mata tengok barang-barang dia ...semua ada. rasa nk buka kedai kek bila tengok barang kedai tu.(tp masalah nya tak pandai buat kek). 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...