Pages

2 February 2017

Barang baby murah di kedai NT dan MR DIY

Keterujaan seorang ibu bilamana anak kecil nya berusia 6 bulan. 

Checkup 5 bulan, nurse pesan..masuk 6 bulan, minggu pertama bagi bubur nasi kosong, minggu ke2 boleh campur sayur, dan minggu ke 3 boleh campur dengan lauk berprotein. 

Mencari lah ummi Nasuha bekas yang tahan panas kejap pun jadi lah, Survey punya survey, tanya punya tanya kawan ummi anak 4. Ummi dijodohkan membeli Single Layer Lunch Box , beli dekat Mr DIY, harga dia RM 13.90. Rasanya berbaloi sangat.



Bekas, Single Layer Lunch Box dia tak besar dan tak kecil sangat, selain boleh dijadikan bekas thermos Nasuha, kalau balik kampung boleh letak kari ayam mak mertua buat untuk bekal kami sekeluarga ;)

Barang beli dekat kedai NT

Rasa macam anak pertama pula, sebab 5 tahun jarak kot, Semua benda kena tanya balik orang berpengalaman untuk siapkan makanan bayi 6 bulan ni.  Hari ini baru ummi tahu yang ada sudu lembut, sesuai lah untuk si Nasuha yang baru belajar nak makan sebab bila suap bubur nasi kosong tu, dia gigit-gigit sudu..ngilu gusi tengok  ; )

Kalau singgah kedai RM2 mesti ummi pusing-pusing banyak kali, rasa semua nak beli. Bekas kecil 4 segi tepat tu ingat nak buat stok makanan Nasuha. Sudu tu mulanya ummi ambil yang banyak bentuk comel, pusing-pusing tengok ada sudu khas untuk baby pula, letak ambil yang tu, comel sangat, Nasuha ni baru belajar makan, jadi selalu makanan meleleh, jadi boleh guna napkin ni. Setiap barang RM2. Gam tu untuk si abang Nasuha.

Ummi ni rasa teruja sangat bila dapat beli barang baby yang comel-comel ni ;)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...